بهینه سازی و ارتقای سیستم کنترل خط کانوایر خطوط نهایی و تکمیل نورد گرم

عصر معدن- فرایند بهینه سازی و ارتقای سیستم کنترل خط کانوایر (PLC۹) در واحد خطوط نهایی و تکمیل نورد گرم شرکت فولاد مبارکه با نگرش خودباوری و استفاده از توان داخلی با موفقیت انجام شد.;

بهینه سازی و ارتقای سیستم کنترل خط کانوایر خطوط نهایی و تکمیل نورد گرم
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از فولاد مبرکه، محمد علیخانی، رئیس خطوط نهایی و تکمیل نورد گرم با اعلام این خبر افزود: با تلاش و همدلی کارکنان تکمیل نورد گرم در سال رونق تولید و علیرغم تحریم های موجود، پروژۀ ارتقای PLC9 مربوط به خط کانوایر تکمیل نورد گرم با موفقیت اجرا شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

    در همین خصوص علی شامرادی، سرپرست تعمیرات خطوط نهایی و تکمیل نورد گرم نیز با بیان اینکه سیستم های اتوماسیون صنعتی نقش اساسی در کنترل فرایندهای تولیدی ایفا میکنند، گفت: فرایندهای صنعتی با   داشتن یک سیستم کنترل کنندۀ مرکزی یا توزیع شده قادرند تولیدی با کیفیت و کمیت بالا داشته باشند و در این میان واحدهای کنترلکننده مثل PLC، DCS و یا کنترل کننده های دیگر از این نوع، نقش مهمی در انجام تولید باکیفیت و کاهش توقفات بر عهده دارند. بنابراین به روز بودن این کنترل کننده ها در بخش سخت افزار   و   نرم افزار   بسیار مهم و قابل توجه است.
    همچنین محمدرضا حسامی زاده، تکنسین تعمیرات برق و ابزار دقیق در تشریح روند اجرای این پروژه افزود: خط کانوایر در قسمت خروجی واحد نورد گرم قرار گرفته و وظیفۀ تخلیه و انتقال کلافهای تولیدی واحد
    نورد گرم و تقسیم کلافها بین واحد تکمیل نورد گرم و انبار نورد سرد را بر عهده دارد؛ بنابراین این خط به دلیل گلوگاه بودن بسیار  مهم  است و توقفات آن در تولید نورد گرم بسیار مهم تلقی میشود؛ به طوریکه در صورت ایجاد توقف در خط کانوایر بیش از 10 دقیقه، ریتم تولید نورد گرم کاهش می‎یابد یا کاملا متوقف میشود.
    وی با تأکید بر اینکه واحد کنترل این خط که در اتاق کنترل OS8  قرار دارد از نوع PLC S5 Siemens  بود افزود: با توجه به بالا بودن ریتم تولید نورد گرم و طول عمر زیاد و قدیمی بودن سختافزار و نرمافزار، این تجهیز جوابگوی نیازهای تعمیرات در زمان عیب یابی نبود. ضمن اینکه نبود سیستم مانیتورینگ (HMI) فرایند عیب یابی را طولانی تر میکرد. لذا پس از تشخیص نیاز ضروری به تعویض این تجهیز، اقدامات لازم در زمینۀ ارائۀ طرح و اجرای طرح جدید تابلو و تجهیزات PLC9 در توقف خط نورد گرم، با وجود شرایط دشوار جابه جایی و جایگزینی تابلو در اتاق کنترل OS8 با موفقیت انجام شد.
    حسامی زاده در خصوص مزایای سیستم جدید گفت: در سیستم جدید از Siemens PLC S7 400-H استفاده شده است. مزیت این طرح نسبت به قبل انجام پردازش سریعتر و همزمان پروسه با دو CPU است که در صورت ایجاد خطای نرم افزاری و یا سخت افزاری و فالت شدن CPU در حال کار، CPU استندبای به سرعت و بدون توقف خط وارد مدار میشود و ترتیب کنترل خط را ادامه میدهد. امکان دیگر که به اتوماسیون این خط اضافه شد، ایجاد سیستم مانیتورینگ (HMI) و دسترسی کامل به موقعیت های تمامی تجهیزات خط بود که نقش مهمی در عیب یابی و کنترل موقعیت تجهیزات خط بر عهده دارد.
    این تکنسین تعمیرات برق و ابزار دقیق در پایان از مشارکت مسئولان و کارکنان تعمیرات تکمیل و اجرای پروژه های نورد و امور مهندسی، توسعۀ نورد گرم، شرکت مهندسی فولاد، تعمیرات سیستم های اندازه گیری نورد گرم، تکمیل نورد گرم و همچنین از حمایت های مدیر ناحیۀ نورد گرم و پیمانکاران درگیر پروژه که این واحد را در رسیدن به این امر مهم یاری کردند، صمیمانه قدردانی کرد.

    پورسعیدخلیلی