در هفت ماهه ۹۹ ثبت شد؛

استخراج بیش از ۵۸۴ هزار تن سرب و روی

عصر معدن- آمار استخراج سرب و روی در هفت ماهه امسال به رقم ۵۸۴ هزار و ۲۴۸ تن رسید که سهم انگوران ( زنجان) بیش از ۹۴ درصد ثبت شد.;

استخراج بیش از ۵۸۴ هزار تن سرب و روی
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایرنا، برپایه جداول آماری سرب و روی انگوران ( زنجان) و نخلک ( اصفهان) حاکی است، میزان استخراج انگوران در دوره این گزارش 550 هزار و 930 تن و نخلک 33 هزار و318 تن ثبت شد.

    ضمن اینکه میزان استخراج سرب و روی در مهرماه نسبت به ماه مشابه پارسال با رشد هفت درصدی به رقم 81 هزار و 682 تن رسید، سهم انگوران از این میزان 77 هزار و 605 تن و سرب نخلک چهار هزار و 77 تن ثبت شد. 

    ترکیه خریدار شمش روی

    برابر داده های تجارت خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی، ترکیه در ردیف نخست خریدار شمش روی از ایران در پنج ماهه ابتدایی امسال با سهم 57.5 درصدی و ارزش 42 میلیون دلار قرار گرفت.

    به استناد جداول آماری گمرک جمهوری اسلامی ایران مجموع ارزش صادرات شمش روی ایران در دوره پنج ماهه ( فروردین لغایت مرداد ماه امسال) رقم 73 میلیون دلار ثبت شد.

    ارزش صادرات زنجیره روی در پنج ماهه 99 به حجم 82.4 هزار تن و به ارزش 90.9 میلیون دلار را نشان داد، ضمن اینکه در مدت یاد شده 6.4 هزار تن زنجیره روی به ارزش 3.7 میلیون دلار وارد کشور شد که از نظر وزن و ارزش نسبت به مدت مشابه در سال 98 به ترتیب 81 و 75 درصد کاهش دارد.

    متوسط ارزش هر تن شمش روی

    بررسی ها گویای آن است که در دوره این گزارش، ارزش متوسط هر تن شمش روی یکهزار و 973 دلار بود، در بین اقلام صادراتی فلزی، بیشترین کاهش متوسط قیمت صادرات مربوط به شمش روی به ازای هر تن 535 دلار ثبت شد.

    هشت محصول (کاتد مس، شمش های سرب، روی، آلومینیوم و فولاد، سنگ آهن، تولیدات فولادی تخت، تولیدات فولادی طویل) در دوره پنج ماهه امسال با سه میلیارد و 710 میلیون دلار، 83 درصد ارزش کل صادرات محصولات فلزی را به خود اختصاص دادند.

    کشورهای چین، عراق، اندونزی، ترکیه، تایلند، افغانستان، امارات، عمان، هند، غنا و پاکستان در مدت پنج ماهه ابتدایی 99 بالغ بر 89 درصد از کل صادرات بخش معدنی - فلزی ایران را به خود اختصاص دادند.

    کارخانه سرب نخلک در مرحله افتتاح

    عملیات احداث کارخانه جدید فرآوری یکهزار و 800 تنی سرب نخلک ( اصفهان)  با پیشرفت فیزیکی بیش از 90 درصدی نصب تجهیزات و ماشین آلات بزودی  افتتاح و راه اندازی می شود که اشتغال مستقیم حداقل 15 نفر نیروی کار را فراهم می کند.

    زمان واگذاری مدیریت مجتمع سرب نخلک به بخش خصوص تعداد نفرات شاغل در مجتمع در حدود 160 نفر بود، اکنون با گذشت حدود 40 ماه از شروع قرارداد تعداد نفرات شاغل با افزایش بیش از 244 درصدی به تعداد بیش از 400  نفر رسیده که این نفرات بیشتر بومی منطقه نخلک ( اصفهان) محسوب می شوند.

    فروش کنسانتره سرب نخلک

    میزان فروش کنسانتره مجتمع سرب نخلک درپنج ماه امسال رقم چهار هزار و 200 تن اعلام شد، در صورتی که این رقم در مدت مشابه سال 98 برابر با سه هزار تن بود.

    مجتمع معدنی نخلک به عنوان یکی از واحدهای زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و از قدیمی ترین معادن زیرزمینی دارای کانی های فلزی است که در چارچوب سیاست های اصل 44 قانون اساسی و قانون رفع موانع تولید رقابت پذیری در سال 1395 امور مدیریت آن به مدت 25 سال به بخش خصوصی واگذار شد.

    قابلیت فرآوری 100 درصدی سولفوره انگوران

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو مرداد ماه امسال اعلام کرد: امروز 100درصد مواد استخراجی از معدن زیرزمینی سولفوره انگوران وارد چرخه فرآوری شده و تبدیل به ارزش افزوده می‌شود.

    خداداد غریب‌پور ظرفیت تولید روی کشور را 208 هزار تن اعلام کرد و گفت: قابلیت افزایش تا بیش از 600 هزار تن را این بخش دارد و به همین دلیل، تمام مواد استخراجی این معدن پس از فرآوری و ارزش افزوده بالا صادر می‌شود.
    رییس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی گفت: معدن زیرزمینی سولفوره انگوران که امروز افتتاح شد، ظرفیت استخراج سالانه 120 هزارتن یا به عبارت دیگر ماهانه 10 هزار تن را دارد که برنامه ایمیدرو این است تا سطح ماهانه 15 هزار تن افزایش یابد و تمام این مواد برای جلوگیری از خام‌فروشی، وارد چرخه فرآوری و ایجاد ارزش افزوده می‌شود.

    به گزارش ایرنا، برای معدن زیرزمینی سولفوره انگوران یک هزارو 250 میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و یکهزار و 200 میلیون یورو سرمایه‌گذاری ارزی شده است.

    با بهره‌برداری از این معدن، سالانه 120 هزار تن کانسنگ استخراجی سولفوره، مخلوط سولفوره-اکسیده و اکسید با عیار 25 درصد روی و دو درصد سرب تولید خواهد شد.

    معدن انگوران در شهرستان ماهنشان، استان زنجان واقع شده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر