افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن

عصر معدن- دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران گفت: استفاده از افزودنی‌های شیمیایی به جای سیمان تا ۸۰ کیلوگرم مصرف سیمان را در تولید هر مترمکعب بتن آماده کاهش می‌دهد.;

افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، آقای محمدحسین رئیسی درباره استفاده از فناوری‌های نوین در تولید بتن آماده در کشور، افزود: در چند سال گذشته تولیدکنندگان این صنعت در کشور پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تولید بتن‌هایی که دانش فنی آن مطابق با آخرین فناوری‌های روز دنیاست، داشته باشند؛ بسیاری از تولیدکنندگان به سمت دانش بنیان شدن رفته‌اند و هم اکنون محصولات دانش بنیان تولید می‌کنند.

    دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران؛ گفت: بعد از جنگ 12 روزه موضوع تولید بتن‌های ضد انفجار که مقاومت بالایی در برابر انفجار‌های مختلف داشته باشد رونق گرفته است همچنین بتن‌های پرمقاومت در رده‌های بسیار بالا، بتن‌های سبک و بتن‌های خودمتراکم و دانش‌های مرتبط با تولید انواع بتن پیشرفت‌های بسیار خوبی انجام شده است؛ تولیدکنندگان با استفاده از دانش فنی روز توانسته‌اند به استاندارد‌های جهانی دست پیدا کنند تا سازه‌هایی بتن ریزی شود که عمر مفید آن‌ها به بالای 50 سال برسد.

    وی با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین برای کاهش مصرف انرژی در تولید بتن آماده، افزود: تولید دستگاه بچینگ (دستگاه تولید بتن آماده) جدید با مصرف انرژی A توانسته در مقایسه با بچینگ‌های قدیمی، مصرف برق را کاهش دهد همچنین بسیاری از کارخانه‌ها برای مصارف جاری تولید از پنل‌های خورشیدی استفاده کرده‌اند، در موضوع تصفیه آب و پساب هم کارخانه‌ها اقدام به تصفیه مجدد برای استفاده در مصارف روزمره کارخانه‌ها کرده‌اند.

    رئیسی در ادامه بیان داشت: ماده اولیه تولید بتن، سیمان است و به خاطر co2 منتشر شده در فرایند تولید سیمان از لحاظ زیست محیطی منجر به گرمایش زمین می‌شود، اما در حال حاضر کارخانه‌های تولید بتن توانسته‌اند میزان استفاده از سیمان را به نسبت سایر مصالح مورد نیاز که ماده اولیه تولید بتن است کاهش دهند به عنوان مثال در تولید یک مترمکعب بتن عادی با رده مقاومتی c25 به میزان 350 کیلوگرم سیمان استفاده می‌شد، اما در حال حاضر تولیدکنندگان توانسته‌اند با استفاده از افزودنی‌های شیمیایی از 80 کیلوگرم سیمان مصرفی در تولید هر متر مکعب بتن جلوگیری کنند که با محاسبه این میزان کاهش مصرف سیمان به صورت روزانه یا سالیانه شاهد کاهش مصرف سیمان در کشور خواهیم بود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر