معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه عنوان کرد:

رشد ۷۶ درصدی تحویل محصولات فولاد مبارکه به بازار داخل

عصر معدن- معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه، درخصوص جایگاه فولاد مبارکه در منطقه و جهان گفت: طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته، ‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات فولادی در بین شرکت‌های فولادساز منطقۀ خاورمیانه و رتبۀ ۴۷ جهان را به خود اختصاص داده است.;

رشد ۷۶ درصدی تحویل محصولات فولاد مبارکه به بازار داخل
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» محمود اکبری با بیان این مطلب در ادامه افزود: این شرکت با انجام طرح‌های توسعه و افزایش ظرفیت تولید، کمک شایانی به بهبود رتبه ایران در رتبه‌بندی جهانی برترین کشورهای تولیدکننده فولاد داشته و در بازار داخلی نیز توانسته است میزان تحویل محصولات فولادی تخت را از 3331 هزار تن در سال 1394 به 5864 هزار تن در سال 1397 افزایش دهد که رشد 76 درصدی به همراه داشته است. در همین بازۀ زمانی، تحویل محصولات گرم از 2291 هزار تن به   4080 هزار تن افزایش یافته و متعاقبا میزان تحویل محصول به شرکت‌های تولیدکنندۀ لوله و پروفیل فولادی از 779 هزار تن به 1709 هزار تن افزایش یافته که رشد قابل‌توجهی معادل 119 درصد (بیش از دو برابر) را در پی داشته است.

    وی ضمن اشاره به این‌که در پنج‌ماهه اول سال 1398 فولاد مبارکه با تحویل 2587هزار تن محصول نسبت‌به تحویل 1491 هزار تن در مدت مشابه سال 1394 رشد بیش از 74 درصدی داشته است، گفت: در همین بازۀ زمانی، عرضۀ محصولات گرم از 978 هزار تن به 1892 هزار تن رسید که رشد 93 درصدی داشته و عرضه به شرکت‌های لوله و پروفیل از 353 هزار تن به 877 هزار تن رسیده که نشان‌دهندۀ رشد 148 درصدی است.

    معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در ادامه افزود: در سال 97 میزان عرضه ضخامت‌های 2 میلی‌متر و کمتر به صنایع لوله و پروفیل 886 هزار تن بوده که نسبت به 656 هزار تن سال 96 رشد 35 درصدی را به همراه داشته است و این روند افزایشی نسبت به سال 1394 که تنها 62 هزار تن بود رشد 1300 درصدی را نشان می‌دهد. در پنج‌ماهۀ اول سال جاری نیز عرضۀ ضخامت‌های مذکور به 472 هزار تن رسید که نسبت به دورۀ مشابه سال قبل رشد 56 درصدی دارد.

    اکبری ضمن اشاره به روند نزولی واردات محصولات فولادی تخت طی سال‌های 1394 تا 1397 از 3678 هزار تن به 897 هزار تن و کاهش 76 درصدی آن گفت: روند کاهشی واردات در محصولات گرم محسوس‌تر بوده و با 78 درصد کاهش از 901 هزار تن در سال 1394 به 189 هزار تن در سال 1397 رسیده است ؛ البته  در سال 1394 حدود یک میلیون تن محصول گرم با کد تعرفۀ فولاد ممزوج وارد کشور شد که با در نظر گرفتن واردات از محل تعرفۀ  ممزوج درصد کاهش واردات محصولات گرم بیش از 90 درصد است. در چهارماهۀ اول سال جاری واردات محصولات گرم تنها 7 هزار تن بوده است که روند رو به حذف واردات را نشان می‌دهد که این کاهش واردات از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده و در سال بالغ‌بر یک و نیم میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی از محل افزایش تحویل محصولات فولاد مبارکه به بازار داخلی و کاهش واردات ایجاد شده است. این امر ناشی از انجام به‌موقع توسعه‌ها در فولاد مبارکه و عرضۀ کافی محصول به بازار داخل بوده که نه‌تنها نیاز صنایع داخلی را تأمین کرده، بلکه توانسته با ایجاد اشتغال و ارزش‌افزوده منجر به روند افزایشی تولید و صادرات محصولات تولیدی از ورق فولاد گردد.

    وی در ادامه به عرضۀ محصولات فولاد مبارکه ازجمله ضخامت‌های 2 میلی‌متر گرم به بازار که منجر به افزایش صادرات محصولات تولیدشده از ورق‌های فولاد مبارکه در صنایع پایین‌دستی شده اشاره کرد و گفت: به‌عنوان مثال می‌توان به افزایش صادرات لوله و پروفیل از 108 هزار تن در سال 1396 به 298 هزار تن در سال 1397 اشاره کرد که رشد 180 درصدی داشته است. این میزان صادرات لوله و پروفیل بیشترین صادرات در سال‌های گذشته است و حتی نسبت به سال 1394 که 152 هزار تن بوده، رشد 96 درصدی دارد. این افزایش صادرات محصولات تولیدی از ورق فولادی در شرایطی که کاهش 70 درصدی واردات ورق‌های گرم را داشته‌ایم، در سایۀ رشد تولید و عرضۀ محصولات به بازار داخل و افزایش فروش از طریق اعتبار اسنادی توسط فولاد مبارکه میسر گردیده و نشان‌دهندۀ اشباع کامل بازار داخل به محصولات فولادی است. این اقدامات و حمایت‌های فولاد مبارکه موجب آرامش فکری و تأمین مالی صنایع مختلف ازجمله لوله و پروفیل گردیده و باعث شده تولید و صادرات شرکت‌های خریدار محصولات فولاد مبارکه تداوم یابد و روند افزایشی بسیار خوبی داشته باشد. نکتۀ قابل‌توجه این‌که روند صادرات محصولات فولادی تخت به علت در اولویت قرار گرفتن تأمین نیاز بازار داخلی به‌شدت کاهشی بوده است و بیش از 65 درصد نسبت به سال 1394 کاهش داشته است.

    وی همچنین افزود: شرکت فولاد مبارکه با حداکثر توان خود در سال رونق تولید توانسته است سهم خود را در تحقق اهداف کلان کشور ایفا کند و با تأمین محصولات موردنیاز صنایع مختلف کمک به تأمین مالی این صنایع از طریق فروش اعتباری و همچنین سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مختلف ازجمله تختال موردنیاز برای تولید لوله‌های انتقال نفت و گاز با سرویس ترش و نیز تولید ضخامت‌های نازک گرم به دنبال تأمین و حمایت هر چه بیشتر از صنایع کشور و قطع وابستگی به کشورهای خارج است.

    معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه  در پایان گفت: فولاد مبارکه توانسته است با تلاش بی‌وقفه مدیران و کارکنان خود کارنامه‌ای درخشان در جهت تولید محصولات فولادی و تامین صنایع مختلف داشته باشد و علی‌رغم وجود بی‌سابقه‌ترین تحریم‌های بین‌المللی، نیاز خطوط خود را از خارج کشور تامین کند؛ ولی متاسفانه در تامین مواد اولیه موردنیاز داخلی ازجمله کنستانتره، سنگ‌آهن، گندله و... به‌شدت دچار مشکل شده است و بیم آن می‌رود تولید خطوط کاهش یافته یا متوقف شود. این در حالی است که تداوم تولید در بیش از 5000 خانه و کارگاه کوچک و بزرگ در بالادست و پایین‌دست فولاد مبارکه وابسته به تداوم تولید حداکثری در این شرکت است؛ بنابراین باید هرچه سریع‌تر تدابیری اندیشیده شود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر