تا ۱۵ خرداد؛

تعیین تکلیف معادن مس غیرفعال

عصر معدن- رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی: معادن کوچک مقیاس غیر فعال در حوزه مس، تا ۱۵ خرداد تعیین تکلیف می‌شوند.;

تعیین تکلیف معادن مس غیرفعال
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، آقای خداداد غریب پور در جلسه پایش معادن کوچک مقیاس مس ضمن بیان این مطلب افزود: مدیریت شرکت ملی صنایع مس، روش توسعه گرایی در پیش گرفته و با افزایش سرمایه، قادر است طرح‌های توسعه‌ای این شرکت را به پیش برد به طوری که در احیا و فعال سازی بخشی از معادن غیر فعال مس نقش ایفا کند.
    وی اضافه کرد: افزایش سرمایه 10 هزار میلیارد تومانی شرکت مس – در راستای سیاست‌های کلان ایمیدرو- از محل سود شرکت تامین شد.

    اقدام برای دریافت مجوز‌های قانونی
    رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به ضرورت بررسی مشکلات پیش روی معادن غیر فعال مس، گفت: مسئولان طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک، مشکلات احتمالی این معادن از جمله فرآوری، تامین مالی، زیربنا، تضمین خرید محصول و ... را تعیین تکلیف کنند. وی افزود: راهکار‌های 2-3 ساله برای فعال سازی این معادن بررسی می‌شود و در صورت نیاز به دریافت مجوز‌های قانونی، اقدام خواهد شد.
    غریب پور با اشاره به بررسی ورود معادن غیر فعال به بورس، گفت: در شرق استان فارس، 18 معدن هماتیتی کوچک مقیاس به صورت تعاونی در آمده اند و اکنون می‌توانند به شرکت سهامی تبدیل شده و وارد بورس شوند. وی افزود: معادن مس هم می‌توانند در قالب کنسرسیوم و شرکت، سهام خود را در بورس عرضه کرده و برای توسعه خود، تامین مالی شوند.

    750 بسته اجرایی در طرح احیای معادن طی سال 99
    امیر خرمی شاد، معاون برنامه ریزی و توانمندی ایمیدرو نیز با بیان اینکه طی سال گذشته 600 بسته اجرایی در طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک محقق شد، گفت: امسال نیز 750 بسته اجرایی در این حوزه در برنامه است.
    وی ادامه داد: فعال سازی 50 معدن غیرفعال (کوچک مقیاس) مس در برنامه سال 99 است و با فعال سازی این معادن، آثار مثبتی نصیب شرکت مس خواهد شد.

    آماده همکاری شرکت مس برای احیای معادن
    سعد محمدی، مدیرعامل شرکت مس در این جلسه گفت: این شرکت آماده همکاری برای احیای معادن غیر فعال مس است، اما چالش پیش رو، همکاری مالکان برخی معادن غیرفعال است.
    وی افزود: برای رفع این مشکل، نیاز به ساز و کار قانونی از سوی مسئولان برای تعیین تکلیف و فعال سازی است.
    سعدمحمدی ادامه داد: هیچ گونه محدودیت مالی برای توسعه اکتشاف در معادن مس نداریم.

    ثبت نام 112 سرمایه گذار برای طرح احیای معادن
    وجیه اله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در این جلسه نیز گفت: شرکت مس می‌تواند نقش ملی خود را به عنوان بسترساز حرکت توسعه‌ای معادن غیر فعال ایفا کند.
    وی افزود: 112 سرمایه گذار برای طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس ثبت نام کرده اند و حدود 66 شرکت توانایی راه اندازی معادن کوچک را دارند.

    96 معدن غیر فعال مس
    سیدرضا عظیمی، مجری و دبیر کارگروه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس درباره تعداد مجوز‌های معادن مس گفت: اکنون 211 پروانه بهره برداری، 104 گواهی کشف و 362 پروانه اکتشاف در حوزه معادن مس کوچک مقیاس وجود دارد.
    وی افزود: در میان معادن مس کوچک مقیاس، 94 معدن فعال، 96 معدن غیر فعال و 21 معدن در حال تجهیز است.
    عظیمی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس تصریح کرد: شناسایی و پایش 201 معدن در 13 استان، انجام اقدام کلینیکی 100 معدن و احیا و توسعه 24 معدن از جمله این اقدامات است.
    وی ادامه داد: احداث کارخانه فرآوری سیار در معدن مس رشک، فعال سازی 5 معدن کوچک در کرمان از طریق کنسرسیوم و نیز توسعه معدن مس مسکنی برای احداث کارخانه فرآوری، بخش دیگری از اقدامات مذکور است.


     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر