رشد ۳۰۰ دلاری قیمت مس در فصل پایانی سال ۲۰۲۱؛

بهای مس رکورد ۱۰ ساله را شکست

عصر معدن- قیمت مس در بازار جهانی در ماه‌های پایانی سال میلادی گذشته رکورد تازه‌ای را ثبت کرد. در فصل آخر سال ۲۰۲۱ میلادی قیمت مس در بازار جهانی بالغ‌بر ۳۰۰ دلار به ازای هر تن نسبت به فصل سوم رشد کرد. براساس تازه‌ترین گزارش بانک جهانی، در آخرین فصل پارسال هر تن مس با قیمت ۹ هزار و ۷۰۳ دلار مبادله شد درحالی‌که در فصل سوم ارزشی معادل ۹ هزار و ۳۸۲ دلار داشت. جالب اینجاست که متوسط قیمت هر تن مس در آخرین فصل پارسال تقریباً مشابه فصل دوم بود و این رشد قیمت ریشه در اوج‌گیری همه‌گیری با سویه اومیکرون در اغلب کشورهای جهان داشته است.;

بهای مس رکورد ۱۰ ساله را شکست
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از کالاخبر، بررسی آمارهای ارائه‌شده توسط بانک جهانی نشان می‌دهد، روند تغییرات قیمت مس در سه ماه پایانی سال روند کاهشی بوده است ولی متوسط قیمت در این سه ماه نسبت به سه ماه سوم بالاتر بود. در ماه اکتبر سال قبل که دهمین ماه سال میلادی است هر تن مس در بازار جهانی ارزشی معادل 9 هزار و 829 دلار داشته است و در ماه نوامبر با قیمت 9 هزار و 729 دلار مبادله شده است. در آخرین ماه سال قیمت هر تن مس به 9 هزار و 551 دلار تنزل پیدا کرد.

    شکستن رکورد 10 ساله

    هر تن مس که یکی از مهم‌ترین فلزات صنعتی در دنیاست در فصل آخر سال 2020 با قیمت 7 هزار و 185 دلار مبادله شده بود و قیمت این فلز صنعتی در فصل آخر امسال بالغ‌بر 2 هزار و 600 دلار نسبت به سال قبل از آن بیشتر بود. در سال 2019 هر تن مس در بازار جهانی قیمتی برابر با 6 هزار و 10 دلار داشت و در سال 2020 به مرز 6 هزار و 174 دلار رسید، ولی در سال 2021 قیمت این محصول ارزشمند صنعتی رشد بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد و درنهایت متوسط قیمت هر تن مس در سال 2021 به مرز 9 هزار و 317 دلار رسید. این رشد قیمت طی یک سال در بازه 10 ساله اخیر بی‌سابقه بوده است و دلیل آن هم بحران‌های ایجادشده در عرضه مس اعلام شد. بحران‌هایی که به دنبال تعطیلی معادن به دلیل نگرانی از شیوع بیشتر بیماری کرونا و ناتوانی آن‌ها از تداوم تولید با حداکثر ظرفیت ایجاد شده است.

    مس در سال 2022 چقدر می‌شود؟

    بانک جهانی پیش‌بینی می‌کند در صورت کنترل پاندمی در سال جاری قیمت مس در بازار جهانی کاهش پیدا کند، ولی اگر بحران کرونا در سال جاری ادامه پیدا کند و سویه‌های مختلف باعث تشدید همه‌گیری در دنیا شود، باید منتظر اوج‌گیری دوباره قیمت و گذشتن متوسط قیمت سالانه از مرز 10 هزار و 500 دلار در سال 2022 باشیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر