گزارش کارشناسان شرکت کارگزاری بانک صنعت‌ومعدن، را بررسی کرد؛

ریشه‌یابی تحولات بازار جهانی فلزات

عصر معدن- ​​​​​​​بازار جهانی فلزات در هفته گذشته با نوساناتی همراه بود که ریشه در تحولات تجاری، چشم‌انداز تقاضا و محدودیت‌های عرضه داشت.;

ریشه‌یابی تحولات بازار جهانی فلزات
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از سنا، تحلیل‌گران شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن در گزارش خود نوشتند: قیمت مس و روی با حمایت تقاضای قوی به‌ویژه از سوی چین، افزایش یافتند. در مقابل، آلومینیوم تحت‌تأثیر گمانه‌زنی‌ها درباره سیاست‌های تجاری و پیش‌بینی افت قیمت، کاهش محدودی را تجربه کرد. در بازار فولاد نیز، اقدامات محرک اقتصادی در چین تا حدی از قیمت‌ها حمایت کرد، اما ضعف تقاضای پایین‌دستی در برخی مناطق مانع از تثبیت رشد شد.

    مس

    قیمت مس در هفته گذشته با افزایش 50 دلاری، به 9،448 دلار در هر تن رسید.

    اگرچه باید انتظار نوسانات بیشتری در قیمت مس به‌دلیل اخبار مربوط به تعرفه‌ها داشته باشیم، اما به‌طورکلی پیش‌بینی می‌شود قیمت‌ها بالای 9،000 دلار تثبیت شوند تا زمانی که چشم‌انداز روشن‌تری پدیدار شود.

    تقاضا برای مس پالایش‌شده در چین نیز قوی است که بخشی از آن ناشی از تقاضای اضافی از سوی ایالات‌متحده است، و بخشی دیگر به‌دلیل کمبود مواد اولیه که چین را وادار کرده تا با واردات بیش‌تر مس پالایش‌شده یا استفاده از ذخایر داخلی، این کمبود را جبران کند.

    کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD) هشدار داده کمبود مس می‌تواند انتقال جهانی به انرژی‌های پاک و زیرساخت‌های دیجیتال را به تاخیر بیندازد.

    این سازمان ساختار سیاست‌های تجاری هوشمندتر و سرمایه‌گذاری در بازیافت مس شده است.

    روی

    قیمت روی در هفتهٔ گذشته با افزایش 44 دلاری به 2،655 دلار در هر تن رسید.

    برخی کارخانه‌های ذوب‌ روی در چین قصد دارند در ماه‌های می و ژوئن عملیات نگهداری و تعمیرات دوره‌ای انجام دهند. این تعمیرات به کاهش موقت عرضه منجر خواهد شد.

    در کنار آن، گزارش‌های راهبردی شرکت‌های تولیدکننده نشان می‌دهند تولید معادن روی احتمالاً در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت.

    در اروپا شمالی پریمیوم روی در هفته گذشته ثابت بوده است. به‌دلیل مشکلات تولید در چندین کارخانه ذوب در اروپای شمالی، تأمین فلز روی دشوارتر شده است.

    بااین‌حال، برخی دیگر گزارش داده‌اند بازار در حال حاضر آرام‌تر شده و وارد فاز «انتظار و مشاهده» شده است.

    چشم‌انداز تقاضای جهانی برای روی کاهش‌یافته، زیرا موانع تجاری ممکن است باعث تخریب تقاضا در صنایع مصرف‌کننده روی شود.

     

    آلومینیوم

    قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن در هفته گذشته با کاهش 19 دلاری، به 2،421 دلار در هر تن رسید.

    تعرفه‌های بخش 232 بر واردات فولاد و آلومینیوم بریتانیا به آمریکا برداشته شد. طبق گفته اتحادیه آلومینیوم آمریکا، این توافق می‌تواند الگویی برای تنظیم تجارت در برابر رقابت ناسالم چین باشد.

    احتمال می‌رود اروپا در واکنش به تعرفه‌های متقابل آمریکا، محدودیت‌هایی بر صادرات بازیافتی (از جمله آلومینیوم) وضع کند.

    پیش‌بینی بانک گلدمن ساکس حاکی از کاهش قیمت آلومینیوم به 2،000 دلار در هر تن در 3 ماه سوم 2025 است.

    پیش‌بینی رشد بازار آلومینیوم تا سال 2035 از 199.7 میلیارد دلار به 374.1 میلیارد دلار با نرخ رشد سالانه مرکب 5.87 درصد خواهد رسید. عوامل اصلی رشد شامل افزایش تقاضا در صنایع حمل‌ونقل و بسته‌بندی، نوآوری‌های فناورانه است.

     

    فولاد

    قیمت بیلت فولادی در آسیا تحت‌تأثیر اقدامات حمایتی اقتصادی چین و تقویت ارزهای آسیایی افزایش یافت. یک معامله در سطح 450 دلار به‌ازای هر تن سی‌اف‌آر مانیلا برای بیلت روسی ثبت شد و پیشنهادهای جدید نیز در همین سطح شنیده شد. کاهش نرخ ذخیره‌گذاری بانکی و نرخ بهره وام‌های مسکن از سوی بانک‌مرکزی چین، در کنار رشد ارزش ارزهایی مانند پزو فیلیپین و روپیه اندونزی، فضای مثبتی در بازار ایجاد کرده است. بااین‌حال، در اندونزی بازار هم‌چنان آرام بود و تمایلی به خرید در سطوح پیشنهادی بالا وجود نداشت. پیشنهادهای صادراتی بیلت چین در سطح 425 تا 430 دلار فوب باقی ماند، اما معامله‌ای گزارش نشد. در بازار داخلی چین، قیمت بیلت تانگشان با افتی 20 یوانی به 2970 یوان رسید و کاهش تقاضا از سوی نوردکارها به دلیل ضعف بازار پایین‌دستی ادامه‌دار است. نرخ استفاده از ظرفیت نوردکاران نیز با افت قابل‌توجهی مواجه شد. در مجموع، قیمت‌های وارداتی بیلت برای مانیلا و اندونزی نسبت به ابتدای هفته بین 5 تا 15 دلار افزایش یافت.

    بازار صادراتی اسلب فولادی روسیه باوجود انجام چند معامله، تغییر چشم‌گیری نداشت. یک معامله در سطح 460 دلار به‌ازای هر تن فوب دریای‌سیاه با ایتالیا و معامله‌ای دیگر با ترکیه در سطح پایین‌تر 430 دلار ثبت شد که کم‌تر از پیشنهادهای قبلی در بازه 440 تا 445 دلار بود. محدوده قیمتی اسلب در ارزیابی هفتگی به 430-460 دلار افزایش یافت. در مقابل، بازار ورق گرم هم‌چنان ضعیف بود. پیشنهادها به ترکیه در محدوده 490-500 دلار سی‌اف‌آر، معادل 470-480 دلار فوب، مطرح شد؛ اما تقاضا به دلیل تعطیلات و نگرانی از کاهش بیشتر قیمت‌ها پایین باقی‌مانده است. در مصر نیز اگرچه پیشنهادهای روسیه در سطح 500 دلار سی‌اف‌آر مطرح شد، اما قیمت‌های قابل‌معامله در سطح 485-490 دلار بودند. در این بازار، قیمت‌های پیشنهادی روسیه باید از چین پایین‌تر باشد تا باوجود پیچیدگی در پرداخت‌ها، جذابیت داشته باشد. در نهایت، ارزیابی قیمت ورق گرم صادراتی روسیه در فوب دریای‌سیاه کاهش‌یافته و به 455-470 دلار رسیده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر