عصر معدن- شرکتهای چینی به سرعت در حال افزایش سرمایهگذاریهایشان در پروژههای معدنی جهانی، به ویژه در مواد معدنی حیاتی مانند مس و کبالت، به منظور تضمین زنجیرههای تامین مواد اولیه هستند.;
به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایسنا، چین سالهاست که برای فرو نشاندن اشتهایش برای مواد خام که همچنان بسیار قویتر از تولید داخلی مانده است، در حال خرید فعالیتهای معدنی در سراسر جهان است. با این حال، طی چند سال گذشته، این ولع خرید، سرعت گرفته و سرمایهگذاران چینی شتاب بیشتری نشان دادهاند.
اکونومیست در نوامبر سال گذشته گزارش داد که در سال 2023، شرکتهای چینی حدود 16 میلیارد دلار در معادن جهان سرمایهگذاری کردند که شامل خرید سهام حداقلی نبود.
این نشریه به چندین معامله بزرگ از جمله سرمایهگذاری پنج میلیارد دلاری در یک معدن مس در افغانستان، سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری در یک معدن طلا در غنا و تعهد سرمایهگذاری پنج میلیارد دلاری در زامبیا طی پنج سال تا 2028 اشاره کرد. فهرست سرمایهگذاری چین همچنین شامل خرید سهام در بزرگترین معدن مس در تامپاکان فیلیپین بود.
واضح است که با توجه به استفاده گسترده از مس در همه صنایع، از ساخت و ساز گرفته تا وسایل نقلیه برقی، این فلز اساسی یک مقصد سرمایهگذاری کلیدی برای شرکتهای چینی است. بیش از نیمی از سرمایهگذاریهای معدنی خارجی شرکتهای چینی در سال 2023، بر مس متمرکز بود. اما مواد معدنی حیاتی هم یک مقصد سرمایهگذاری مهم دیگر برای خریداران چینی بوده است.
چین بزرگترین سرمایهگذار معدنی در جمهوری دموکراتیک کنگو است که صاحب بزرگترین ذخایر کبالت جهان به میزان 6 میلیون تن است و کبالت تازه شروع ماجرا است. سنگ معدن مس در جمهوری دموکراتیک کنگو، دارای بالاترین عیار در جهان بوده و طبق بررسی اجمالی منابع معدنی این کشور، محتوای مس آن چهار برابر میانگین جهانی است.
مواد معدنی خاکی کمیاب نیز به همراه اکثر عناصر جدول تناوبی فراوان هستند. بنابراین، جای تعجب نیست که چین بر چشمانداز سرمایهگذاری معدنی در کنگو تسلط دارد. با این حال، چینیها هنوز هم در مناطق دیگر بیشتر سرمایهگذاری میکنند.
گزارشی که سال گذشته، توسط یک دانشگاه چینی و یک دانشگاه استرالیایی تهیه شده بود، نشان داد که سرمایهگذاری جهانی در معادن توسط شرکتهای چینی رکورد شکسته است. در این گزارش آمده است که تعهدات تحت طرح کمربند و جاده در سال 2024، به 21 میلیارد دلار رسیده است که بالاترین میزان از زمان آغاز این طرح در سال 2013 است.
با وجود اینکه غرب نشانههایی از نگرانی را نسبت به نفوذ کامل چین در حوزهای که اکثر غرب، به جز آمریکای تحت ریاست جمهوری ترامپ، آن را اولویت اصلی آینده میداند، نشان میدهد، هیچ نشانهای وجود ندارد که هجوم سرمایهگذاری این کشور به این زودیها ضعیف شود.
روزنامه فایننشیال تایمز، ماه جاری گزارش داد که شرکتهای چینی دارای منافع معدنی در خارج از کشور، فعالیت خود را در سال 2024 به طور قابل توجهی افزایش دادهاند. این نشریه به نقل از تحلیلگران میگوید که یکی از دلایل اصلی این فعالیت، آگاهی دولتهای غربی از تسلط بیش از حد چین در این بخش بوده است. بنابراین، آنها شروع به بستن درهای سرمایهگذاری به روی چینیها کردهاند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، شرکتهای چینی به دلایلی که بیشتر مربوط به مقررات است تا مسائل ژئوپلیتیک، برای به دست آوردن سهمی از فعالیتهای معدنی در کانادا یا آمریکا، تلاش نکردهاند.
دانلود با کیفیت