جهش دلاری صادرات فولاد ایران در آغاز ۱۴۰۴

عصر معدن- طی ماه نخست امسال ارزش صادرات آهن و فولاد کشور، ۱۳ درصد معادل ۳۸ میلیون دلار افزایش داشته است.;

جهش دلاری صادرات فولاد ایران در آغاز ۱۴۰۴
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از مهر، بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور در یک‌ماهه نخست سال 1404 13 درصد معادل 38 میلیون دلار افزایش داشته است. همچنین حجم صادرات آهن و فولاد ایران در این مدت، 26 درصد معادل 173 هزار تن رشد داشته است.

    رشد صادرات کل محصولات فولادی

    بررسی جزئیات صادرات در زنجیره فولاد نشان می‌دهد که صادرات بیلت و بلوم با رشد 20 درصدی از 333 هزار تن به 398 هزار تن رسیده و از نظر ارزشی نیز با رشد 8 درصدی مواجه شده است. صادرات اسلب نیز در این ماه با رشد مواجه شد.

    در مجموع صادرات شمش فولادی با رشد 50 درصدی در وزن و 34 درصدی در ارزش مواجه شده است.

    کاهش صادرات محصولات فولادی نهایی

    صادرات کل مقاطع طویل فولادی با افت 18 درصدی در وزن و افت 26 درصدی در ارزش مواجه بوده است. این کاهش می‌تواند نشان‌دهنده کاهش تقاضای منطقه‌ای یا چالش‌های داخلی در تأمین انرژی و مواد اولیه باشد.

    صادرات محصولات فولادی نهایی مانند ورق گرم و سرد رشد قابل توجهی را ثبت کرده‌اند. ورق گرم با رشد 59 درصدی در حجم صادرات و ورق سرد با رشد 1.4 درصدی نشان می‌دهد که تولیدکنندگان توانسته‌اند بخشی از ارزش افزوده زنجیره را حفظ کنند.


    رشد صادرات آهن اسفنجی

    طبق این آمار شاهد رشد چشمگیر 34 درصدی صادرات آهن اسفنجی است که از 79 هزار تن در سال گذشته به 105 هزار تن در فروردین امسال رسیده است. از نظر ارزشی نیز صادرات این محصول رشد 22 درصدی داشته که نشان‌دهنده استقبال بازارهای صادراتی از این محصول با ارزش افزوده متوسط است.

    افزایش صادرات محصولات معدنی

    همچنین در بخش مواد اولیه زنجیره، صادرات گندله و کنسانتره سنگ آهن نیز به ترتیب با رشد 13 درصدی و 145 درصدی در وزن و 16 درصدی و 153 درصدی در ارزش مواجه شده است.

    به گزارش مهر، رشد 26 درصدی در ارزش صادرات نشان می‌دهد که بازارهای هدف، همچنان متقاضی محصولات ایرانی هستند، هرچند ممکن است صادرات به سمت محصولات با ارزش افزوده بالاتر تمایل یافته باشد. این موضوع می‌تواند استراتژی مناسبی برای کاهش وابستگی به خام‌فروشی تلقی شود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات