رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران:

سرنوشت نامعلوم معدن فراسرزمینی ایران در گینه/ در حوزه معدن عربستان از ما جلو زد

عصر معدن- رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به سرنوشت نامعلوم معدن فراسرزمینی ایران در گینه، بر ورود سرمایه‌گذاران به معادن کشور به جای سرمایه‌گذاری در معادن فراسرزمینی تاکید کرد.;

سرنوشت نامعلوم معدن فراسرزمینی ایران در گینه/ در حوزه معدن عربستان از ما جلو زد
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر معدن» به نقل از ایلنا  ، بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایراندر مورد برنامه ایران برای معادن فراسرزمینی، گفت: مگر دولت برای معادن سرزمینی، کاری کرده که به سراغ معادن فراسرزمینی برود؟. کشور برنامه‌ای برای معادن فراسرزمینی ندارد؛ ولی بعضی از فعالان اقتصادی در کشورهای افغانستان، ترکیه، کشورهای (CIS) مثل قزاقستان و کشورهای آفریقایی و بخشی هم در کشورهای آمریکای لاتین در حوزه معدن سرمایه‌گذاری کرده‌اند ولی به نظر می‌رسد برنامه منسجمی برای رفتن و سرمایه‌گذاری در معادن سایر کشورها وجود نداشته باشد.

    ورود بخش خصوصی به معادن فراسرزمینی

    رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به غیرفعال شدن معادن فراسرزمینی سابق، گفت: حتی معادنی که کشور در گذشته آنها را خریداری کرده بود غیرفعال شده‌اند. به طور مثال در ابتدای سال‌های بعد از انقلاب، معدن بزرگ بوکسیت در گینه خریداری شد که تولید آن به مرور کم و کمتر شد و فکر می‌کنم به مرور کل محدوده را از ایران بگیرند.

    شکوری با بیان اینکه دولت وارد پروژه دیگر معدنی در کشورهای دیگر نشده است، گفت: برنامه خاصی از دولت در مورد معادن فراسرزمینی ندیده‌ام ولی بخش خصوصی تا حدودی این کار را جلو برده است.

    وی در پاسخ به این سوال که «بخش خصوصی در کدام کشورها به موضوع سرمایه‌گذاری در معادن ورود کرده است؟» گفت: بخش خصوصی در کشورهای قزاقستان، افغانستان، کشورهای آفریقایی مثل الجزایر، نیجر، نیجریه، همچنین تانزانیا و در کشورهای آمریکای لاتین مثل ونزوئلا، بولیوی و... سرمایه‌گذاری کرده است.

    دولت پول هم ندارد که گاز و برق ما را تامین کند!

    رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دولت نباید وارد مقوله معادن فراسرزمینی شود، گفت: دولت پول ندارد که گاز و برق ما را تامین کند، بنابراین نباید به مقوله معادن فراسرزمینی ورود کند ولی بخش خصوصی باید رغبت پیدا کند که ورود کند.

    شکوری ادامه داد: واقعیت این است که اگر ما بتوانیم در داخل کشور روی معادن سرمایه‌گذاری کنیم، پتانسیل‌های معدنی زیادی در کشور وجود دارد که هنوز اکتشاف نشده و اگر این سرمایه‌ها در داخل کشور سرمایه‌گذاری شود، به نظرم آثار بهتری می‌تواند داشته باشد.

    ناکامی معادن در جذب سرمایه‌های جدید

    رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در مورد دلایل ناکامی معادن در جذب سرمایه، گفت: عرصه برای فعالان اقتصادی تنگ شده؛ گاز، برق و سوخت به معادن نمی‌دهند، حقوق دولتی و مالیاتِ معادن را افزایش می‌دهند و اداره منابع طبیعی و سازمان محیط زیست سختگیری زیادی به معادن دارند. سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در چنین اوضاعی، ترجیح می‌دهند در خارج از کشور سرمایه‌گذاری کنند.

    به گفته شکوری، بسیاری از سختگیری‌هایی که در کشور ما به معادن می‌شود، در سایر کشورها وجود ندارد. بعضی اوقات سختگیری‌های سازمان‌ها در ایران در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی بسیار بیشتر از کشورهای دیگر و حتی کشورهای پیشرفته و صنعتی دنیاست.

    خیز عربستان برای هاب معدنی منطقه/ ایران به گرد پای آنها هم نمی‌رسد!

    رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که «عربستان برنامه دارد هاب معدنی منطقه شود، آیا ایران ظرفیت و پتانسیل رقابت با این کشور را دارد؟» گفت: عربستان به عنوان کشوری که ما آن را کشوری معدنی نمی‌دانستیم در حال حاضر ذخایر معدنی خود را به 1.3 تریلیون دلار رسانده است و اهدافی دارد که ذخایر معدنی خود را به حدود 3 تریلیون دلار برساند و این هدف دور از ذهن نیست.

    شکوری خاطرنشان کرد: ایران در این حوزه از عربستان عقب مانده و عربستان در رقابت با سایر کشورها فاصله خود را به حدی زیاد کرده است که بعید می‌دانم در کوتاه مدت به آنها برسیم!

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات