رئیس هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران:

توسعه صنعت مس مسیر درست جایگزینی معدن به جای نفت است

عصر معدن- رئیس هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر «لزوم جایگزینی معدن به جای نفت» گفت: این جمله بسیار کلیدی است و همه ما باید تلاش کنیم تا جایی که ممکن است فشار تأمین بودجه کشور را از دوش نفت برداریم و از ظرفیت‌های بخش معدن بهره‌گیری کنیم.;

توسعه صنعت مس مسیر درست جایگزینی معدن به جای نفت است
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۱:۰۰

    به‌ گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از مس پرس، مهندس غلامرضا شافعی در نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت با مدیران این شرکت با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر «لزوم جایگزینی معدن به جای نفت» اظهار کرد: این جمله بسیار کلیدی است و همه ما باید تلاش کنیم تا جایی که ممکن است فشار تأمین بودجه کشور را از دوش نفت برداریم و از ظرفیت‌های بخش معدن بهره‌گیری کنیم.

    وی با تأکید بر اینکه اقتصاد تک‌محصولی و نفت‌محور دیگر پاسخگوی نیازهای کشور نیست، افزود: با وجود فشار تحریم‌های ظالمانه حرکت از اقتصاد نفتی به‌سوی اقتصادی مبتنی بر معدن، رویکردی صحیح و راهبردی است، بنابراین هر چه بیشتر منابع و سرمایه‌ها را به سمت توسعه معدن سوق دهیم، در آینده دستاوردهای مطلوب‌تری به دست خواهیم آورد.

    مهندس شافعی در ادامه با اشاره به نقش راهبردی صنعت مس گفت: مس در میان مواد معدنی، فلزی آینده‌دار و اثرگذار است. از ابتدای فعالیت‌های معدنی این فلز در کشور تاکنون، تولید کاتد مس در شرکت ملی صنایع مس ایران به حدود 300 هزار تن در سال رسیده است. اما با توجه به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های موجود، دوره مدیریت مهندس اتابک می‌تواند دوران شکوفایی و توسعه این صنعت ارزشمند باشد.

    وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه پروژه‌هایی که از گذشته تعریف شده‌اند، هم‌اکنون در دست اجرا هستند و نیازمند پیگیری‌های مستمر می‌باشند، بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه، تولید کاتد مس کشور باید به 800 هزار تن افزایش یابد که از این میزان، 700 هزار تن سهم شرکت ملی صنایع مس و 100 هزار تن سهم بخش خصوصی است.

    رئیس هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران تأکید کرد: نکته مهم در تحقق این هدف، تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای است که طبق برآوردها به سرمایه‌گذاری حدود 7 تا 17 میلیارد دلاری نیاز دارد.

    وی با بیان اینکه با منابع شرکت ملی صنایع مس ایران این میزان تامین مالی به تنهایی ممکن نیست، افزود: در این زمینه بسیار مهم است که وزارت صمت کمک حال شرکت ملی مس باشد و برای مثال در تقسیم سود مجامع تلاش شود تا جایی که ممکن است منابع شرکت صرف پروژه های توسعه ای شود. یا شرایطی از سوی وزارت صمت، ایمیدرو و دیگر متولیان بخش صنعت و معدن کشور فراهم شود که بتوان سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی را به سمت این پروژه‌های توسعه‌ای هدایت کنیم.

    مهندس شافعی در پایان به اهمیت تکمیل زنجیره مس اشاره کرد و گفت: روزی که صنعت مس کشور به تولید 800 هزار تن کاتد مس دست یابد، بسیار مهم است که زنجیره پایین دست این فلز هم فعال شده باشد تا محصول نهایی شرکت با ارزش افزوده بالاتر راهی بازارهای داخلی و صادراتی شود.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر