آقاجانلو در مراسم نکوداشت روز ملی معدن اعلام کرد:

"نوسازی ماشین آلات" و "توسعه زیرساخت های فناورانه"؛ عوامل تحقق اهداف رشد بخش معدن

برنامه همکاری با شرکت های خارجی برای تولید نسل جدید ماشین آلات معدنی

عصر معدن- رئیس هیات عامل ایمیدرو، تحقق رشد ۱۳درصدی بخش معدن را مستلزم نوسازی ماشین آلات و توسعه زیرساخت های فناورانه دانست.;

"نوسازی ماشین آلات" و "توسعه زیرساخت های فناورانه"؛ عوامل تحقق اهداف رشد بخش معدن
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرمعدن» به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمد آقاجانلو امروز در همایش نکوداشت روز ملی معدن که با حضور وزیر صنعت معدن و تجارت در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد، به حمایت ایمیدرو از ساخت داخل و ماشین‌آلات معدنی طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی نقش قابل توجهی در این پشتیبانی ها داشته و همزمان در زمینه واردات نیز همکاری مناسبی برای صدور مجوزها صورت گرفته است.

    معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به ترکیب ماشین‌آلات وارداتی افزود: در دو سال گذشته، ماشین‌آلات نو و کارکرده وارد کشور شده اما سهم ماشین‌آلات دست دوم بیشتر بوده است.

    آقاجانلو، بهره‌وری را عامل کلیدی تحقق رشد 13 درصدی بخش معدن دانست و اظهار داشت: 45 درصد این رشد از محل افزایش بهره‌وری به دست می‌آید و بخشی از این مهم با ماشین‌آلات به‌روز و مناسب محقق می‌شود. به گفته وی، تداوم کار با ماشین‌آلات فرسوده و نیز تغییرات قیمت سوخت، توجیه اقتصادی چندانی ندارد.

    برنامه تولیدات مشترک

    وی از مذاکرات و توافقات با شرکت‌های خارجی برای تامین مالی و سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و گفت: در آینده نزدیک، سرمایه‌گذاری خارجی با همکاری پیمانکاران داخلی اجرایی خواهد شد به طوری که طرف های خارجی با انتخاب پیمانکاران ایرانی، تولید ماشین‌آلات نسل جدید و با ظرفیت بالاتر را هدف قرار می‌دهند.

    آقاجانلو، افزایش بهره‌وری معادن را مشروط به توسعه فناوری و تحول دیجیتال دانست و افزود: ایمیدرو با وزارت ارتباطات برای توسعه فیبر نوری و اتصال پایگاه‌های داده معادن کشور همکاری می‌کند و در حوزه فناوری نیز هماهنگی با معاونت علمی و مرکز توسعه فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است. وی همچنین از حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان و همکاری با دانشگاه‌ها برای شناسایی و توسعه فناوری‌های نوین معدنی خبر داد.

    وی گفت: در گام نخست، سه معدن به صورت پایلوت برای هوشمندسازی انتخاب شداند که شامل یک معدن روباز، یک معدن زیرزمینی و یک معدن در بخش فرآوری است.

    معاون وزیر صمت تاکید کرد: در صورت موفقیت، این الگو به سایر معادن کشور توسعه خواهد یافت.

    رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین واگذاری 270 پروانه اکتشافی در قالب بسته‌های استانی و منطقه‌ای را از برنامه‌های پیش روی ایمیدرو ذکر کرد.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر